Nyári egyetemek

2016. évi ALUMNI nyári egyetem - beszámoló

Az ALUMNI nyári egyetem ez évben harmadik alkalommal került megrendezésre augusztus második hetében a korábban már nagy sikert aratott helyszínen, a Gödöllő melletti Máriabesnyőn.

Az első nap témája a peres ügyek és a civilek eszközeinek bemutatása volt. Szigeti Enikő bemutatta a Civil Elkötelezettség Mozgalom tevékenységét, a civilek munkáját, annak pozitív eredményeit, buktatóit.

Megnyílt a Kisebbségi Jogvédő Intézet nyári egyeteme

A Kisebbségi Jogvédő Intézet és a Nemzetpolitikai Kutatóintézet által szervezett, Kisebbségvédelem Európában című nyári egyetem gödöllői megnyitóján részt vett dr. Szilágyi Péter, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkára, Kántor Zoltán, a Nemzetpolitikai Kutatóintézet igazgatója és Csóti György, a Kisebbségi Jogvédő Intézet igazgatója.

Nyári egyetem

Idén negyedik alkalommal került megrendezésre a már hagyománnyá vált Kisebbségvédelem Európában nevet viselő Nyári Egyetem aKisebbségi Jogvédő Intézet és a Nemzetpolitikai Kutatóintézet közös szervezésében.

A szabadegyetem 2015. július 15-én, vasárnapi napon vette kezdetét, a szervezők már ettől a naptól várták a külhoni joghallgatókat, doktoranduszokat, kisebbségvédelem terén jártas gyakorlati szakembereket.

A tábor helyszínéül igyekeztünk egy különleges helyet választani, mely helyet adhat a szakmai előadásoknak, a késő délutáni csapatépítéseknek továbbá ismerkedő játékoknak, valamint az esti beszélgetéseknek. A választás a Gödöllővel egybeépült Máriabesnyőre esett.

Alumni Nyári egyetem

Augusztusban újra nyári táborra készülődtünk. Immáron második alkalommal került megrendezésre a Kisebbségi Jogvédő Intézet szervezésében azAlumni nyári egyetem, melynek a festői Gödöllő – Máriabesnyő adott otthont 2015. augusztus 16-19-e között.

A négy napos tábor ezen évben is lehetőséget kívánt adni a korábbi évek nyári egyetemistáinak a szakmai tanácskozásra, kapcsolatteremtésre. Nagy örömünkre szolgált, hogy ismerős arcokkal találkoztunk, hiszen az Alumni célja éppen az, hogy a korábbi években szerzett barátságok megmaradjanak.

Ezt hangsúlyozta megnyitó beszédében Csóti György, a Kisebbségi Jogvédő Intézet igazgatója.

Konferenciák